سایت دانلود پایان نامه: تحقیقات انجام شده با موضوع بررسی آثار تمرین مقاومتی ... |
۳-۷-۳٫ دینامومتر فرافن ساخت ایران
۳-۷-۴٫ کالیپر Yagamiساخت کشور ژاپن برای اندازه گیری چربی زیر پوستی مناطق سه گانه بدن
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۷-۵٫ میله المپیک و وزنههای مختلف
۳-۸٫ روش اندازه گیری متغیّرها
۳-۸-۱٫ اندازه گیری قد
آزمودنیها بدون کفش به علت معلولیت در حالت خوابیده، بر روی زمین درازکش قرار گرفتند. سپس با یک متر نواری قد آزمودنیها توسط آزمونگر از بالاترین نقطه سر تا پاشنـه آنها بر حسب سانتیمتر اندازه گیری شد (۱۴۶).
شکل ۳-۷ اندازه گیری قد خوابیده
۳-۸-۲٫ اندازه گیری وزن
ارزیابی قدّ آزمودنیها، به علت معلولیت آنها به صورت نشسته، بدین صورت انجام گرفت که در زمان اندازه گیری، ترازو روی سطح صاف تنظیم میشد و آزمودنیها بدون کفش و با حداقل لباس روی ترازو قرار میگرفتند و وزن آنها برحسب کیلوگرم با دقت ۱/۰ کیلوگرم اندازه گیری شد( ۱۴۶).
شکل ۳-۸ اندازه گیری وزن
۳-۸-۳٫ امتیاز معلولیت
با توجه به پرونده های اطلاعاتی آنها که در باشگاه بر اساس کلاس بندی پزشکی ثبت شده بود امتیاز معلولیت افراد ثبت گردید.
۳-۸-۴٫ محاسبه شاخص تودهیبدنی
برای تعیین شاخص تودهی بدن، مقادیر وزن و قدّ آزمونیها در فرمول زیر قرار داده شد و شاخص تودهی بدن بر حسب کیلوگرم بر متر مربع محاسبه شد( ۱۱۴).
مجذور قد (متر مربع) ÷ وزن (کیلوگرم) = شاخص تودهبدن
۳-۸-۵٫ اندازه گیری تودهی بدون چربی
تودهی بدون چربی به کمک معادله زیر برآورد شد(۵ ):
وزن کل بدن × درصد چربی= وزن چربی
وزن بدن در حال حاضر- وزن چربی= وزن بدون چربی
۳-۸-۵-۱٫ اندازه گیری درصد چربی بدن
تعیین درصد چربی بدن آزمودنیها به کمک فرمول سه نقطهای دانشکده پزشکی ورزشی آمریکا[۵۷] به شکل زیرمحاسبه شد(۶۱):
۰۳۶۵۳/۴- [(سن)×۰۳۶۶۱/۰]+²(مجموع سه قسمت )× ۰۰۱۱۲/۰- (مجموع سه قسمت ) × (۴۱۵۶۳/۰)= درصد چربی بدن
شکل ۳-۹ کالیپر
لازم به ذکر است که تمام اندازه گیریها در سه نوبت به صورت چرخشی در هر ناحیه از سمت راست بدن انجام گرفت، با توجه به نزدیکترین رقم تا حد ۱/۰ تا ۵/۰ میلیمتر ثبت شد و متوسط ۳ اندازه گیری به عنوان اندازۀ نهایی ثبت شد. ۲تا۴ ثانیه پس از رهایی دستگیره کالیپر، اندازۀ ضخامت چربی خوانده شد. به منظور پایایی و روایی خوب، سنجشها در یک زمان از روز و ترجیحاً صبح انجام شد(۸۱).به منظور اینکه ضخامت چین پوستی تحت تأثیر تغییرات مایع بینبافتی قرار نگیرد از آزمودنیها خواسته شد که در روز قبل از اندازهگیـری از شرکت در فعالیتهای جسـمانی که منجر به کم آبی می شود، پرهیز کنـند(۸۲).روش اندازه گیری ضخامت چینپوستی هر ناحیه از بدن بر اساس روش اندازه گیری که ویژۀ معادلات جکسون و پولاک[۵۸] بود(۸۱) به صورت زیر در سمت راست بدن صورت گرفت:
۳-۸-۵-۲٫ اندازه گیری ضخامت چینپوستی شکمی
ضخامت لایه چربی زیرپوستی در این ناحیه در حالت ایستاده، و بدون هیچ انقباضی در عضلات شکمی اندازه گیری شد. در این حالت۳ سانتیمتر جانبی ناف علامتگذاری شده و ضخامت چینپوستی در این ناحیه به صورت عمودی اندازه گیری شد(۸۱ ).
۳-۸-۵-۳٫ اندازه گیری ضخامت چینپوستی فوقخاصره
این چین پوستی به شکل لایهای مورّب در بالای تاج خاصره در حالتی که فرد ایستاده بود، اندازه گیری شد(۸۱ ).
۳-۸-۵-۴٫ اندازه گیری ضخامت چینپوستی پشتبازو
در حالی که زاویه آرنج ۹۰ درجه بود فاصله بین برجستگی کناری زائده آخرومی و لبهی تحتانی زائدهی آرنجی در لبهی کناری، اندازه گیری شد و بعد از مشخص کردن وسط استخوان بازو در سطح خلفی، در حالی که دست، شل و کاملا صاف و کشیده بود، ضخامت چینپوستی به شکل عمودی اندازه گیری شد( ۸۱).
۳-۸-۵-۵٫ اندازه گیری ضخامت چینپوستی جلوبازو
در حالتی که فرد ایستاده بود و دست شل و کاملا صاف بود، همسطح با علامت سهسر در سطح قدامی در ناحیه بازو، چینپوستی اندازه گیری شد(۸۱ ).
۳-۸-۶٫ اندازه گیری دور اندام
برای بررسی توزیع چربی بدن محیط ناحیه شکم به صورت چرخشی هر ناحیه ۳ مرتبه با بهره گرفتن از متر نواری غیر الاستیک با دقت ۱/۰ سانتی متر اندازه گیری شد (۸۱ ).
۳-۸-۷٫ اندازه گیری حجم عضلانی بازو
حجم عضلانی استفاده با از روش آنترپومتری برای عضلات ناحیهی بازو، بر طبق روش توضیح داده شده توسط فریسنچو[۵۹] (۷۳ ) محاسبه شد.
معادلات استفاده شده برای تخمین اندازه عضلات بازو(۷۳ ):
[ضخامت چین پوستی سه سر بازو (mm) ]- [π ÷ محیط بازو (mm)] : قطر عضله بازو ( mm)
[ضخامت چین پوستی سه سر بازو (mm) ×π ]- [ محیط بازو (mm) ] : محیط عضله بازو (mm )
[ ²(قطربازو) ] × [ ۴÷π ] : سطح عضلا نی بازو (mm² )
۳-۸-۷-۱٫ اندازه گیری محیط بازو
برای اندازه محیط بازو نقطه میانی بازوی آزمودنی در حالت ایستاده و با دستهای آویخته شده از دو طرف تنه، در حالی که کف دست به طرف ران قرار گرفته بود، استفاده شد. برای تعیین نقطه میانی بازو، فاصله بین زائدهی آخرومی و لبه خلفی زائدهی آرنجی در ناحیه جانبی بازو، در حالی که متر بافتهای نرم اطراف بازو را خیلی فشرده نمیکرد، استفاده شد (۱۰).
۳-۸-۹٫ اجرای آزمون دراز و نشست
از آزمون دراز و نشست برای تعیین استقامت عضلانی استفاده شد. قبل از مبادرت به انجام این آزمون و برای برگشت ضربان به حالت اول نیز آزمودنی ها ۳ دقیقه استراحت کامل داشتند. برای اجرای این آزمون، آزمودنی به پشت میخوابید، طوری که زانوها خمیده باشند و کف پاها با تشک تماس داشته باشند. محل قرار گرفتن دستها روی شانهها و به صورت ضربدری بود. با شنیدن فرمان شروع، شخص، بالاتنه را تا حدی که آرنج با زانو تماس یابد، بالا می آورد و مجدداً به وضعیت شروع باز میگشت و این عمل را تا مدت یک دقیقه تکرار میکرد. تعداد تکرارهای صحیح در مدت یک دقیقه به عنوان امتیاز فرد ثبت شد(۱۹).
شکل ۳-۱۰ آزمون درازونشست
[چهارشنبه 1400-09-24] [ 12:01:00 ب.ظ ]
|