۰/۱

۰

۰/۰

جمع کل

۹۹

۰/۱۰۰

۲۹

۰/۱۰۰

سلیمانی و مرغائی زاده(۱۳۹۰)
سابقه تاسیس پارک علم و فناوری در ایران
ایده تاسیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران توسط مدیریت وقت پردیس فنی در سال ۱۳۸۰ مطرح و اقدامات اولیه برای راه اندازی آن از همان زمان آغاز گردید. در اولین گام اجرایی مرکز رشد واحدهای فناوری در سال ۱۳۸۲ با کسب مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت خود را آغاز نمود و پس از آن مرکز کارآفرینی با مصوبه هیات رئیسه دانشگاه به مجموعه پارک ملحق گردید. هم زمان با اولین فراخوان پذیرش و استقرار واحدهای فناوری در مرکز رشد، فعالیت های پارک شکل جدی تری به خود گرفت و سرانجام در تیرماه ۱۳۸۴، دانشگاه تهران موافقت اصولی تاسیس پارک علم و فناوری را از وزارت متبوع دریافت نمود. پس از آن فعالت های پارک وارد مراحل اجرایی شد که می توان تدوین و تصویب اساسنامه و ساختار سازمانی پارک و مراکز تابعه، شکل گیری ستاد و آغاز به کار شورای پارک، پذیرش و استقرار واحدهای فناور و تدوین برخی آئین نامه های داخلی را از اقدامات مهم صورت پذیرفته، دانست. مراسم افتتاحیه پارک علم و فناوری در چهاردهم اسفندماه سال ۱۳۸۴با حضور آیت ا… هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد و فعالیت این مجموعه به طور رسمی اعلام گردید.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

۱۳۸۰ : تاسیس مرکز کارآفرینی دانشگاه تهران در چارچوب طرح کاراد سازمان سنجش
۱۳۸۰ : آغاز به کار مرکز کارآفرینی دانشگاه تهران
۱۳۸۲ : اخذ مجوز موافقت اصولی مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه تهران از وزرات علوم، تحقیقات و فناوری
۱۳۸۲ : آغاز به کار مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه تهران
۱۳۸۴ : اخذ مجوز موافقت اصولی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
۱۳۸۴ : آغاز به کار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با ۳ مرکز(مرکز رشد واحدهای فناوری، مرکز کارآفرینی، مرکز مطالعات و توسعه ایده و آینده پژوهی)
۱۳۸۴ : افتتاحیه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در چهاردهم اسفند ماه به دست رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت ا… هاشمی رفسنجانی.
۱۳۸۷ : توسعه فعالیت های پارک علم و فناوری و پیشنهاد ایجاد ۳ مرکز جدید(مرکز مالکیت فکری و تجاری سازی، مرکز انتقال فناوری و مرکز مشاوره تخصصی صنعت و جامعه) پلی کلینیک صنعت و کارآفرینی(صفاری نیا، ۱۳۸۲) .
هدف اصلی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
کمک به توسعه کسب‌وکارهای دانش‌محور و نتیجتاً افزایش توان اقتصادی-علمی ایران با تکیه بر توان علمی دانشگاه تهران می‌باشد. تحقق این هدف اهداف زیر را نیز محقق می‌کند:
افزایش تولید ناخالص ملی از طریق خلق محصولات و بازار‌های جدید.
ایجاد شغل خصوصاً برای نیرو‌های دانشی و تحصیل کرده کشور.
بهبود جایگاه فعالیت‌های دانش‌محور و جذب نخبگان داخلی و جلوگیری از فرار مغزها.
تجاری سازی نتایج تحقیقات دانشگاهی.
ایجاد حلقه ارتباطی بین صنعت و دانشگاه و در نتیجه تسهیل و کاهش زمان مورد نیاز جهت استفاده از نتایج تحقیقات و پژوهش ها به ویژه برای شرکت ها و صنایع نوپا
افزایش میزان ریسک پذیری و قدرت رقابت شرکت های فن آوری داخلی و همچنین کمک به حضور آنها در سطح بین المللی.
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، به منظور تبدیل دانش به ثروت، تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی و ایجاد شبکه فناوری بین صنعت و دانشگاه از طریق ارائه خدمات متناسب در هر حوزه ایجاد شده است. این مهم با تکیه بر ظرفیت ها و توانمندی های دانشگاه تهران و پارک و در راستای انتقال و آفرینش فناوری، ارتقاء فرهنگ نوآوری در کشور و ارتقاء تعاملات بین صنعت و دانشگاه از طریق ماموریت های ذیل در یک محیط مدیریتی یکپارچه صورت می پذیرد:
ماموریت بخش عمومی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، تجاری سازی فناوری و کمک به ایجاد و توسعه کسب و کارهای نوپا و دانش محور از طریق ارائه خدمات عمومی و تخصصی با ارزش افزوده بالا(سخت افزار، دانش افزار، فضای همکاری و تبادل اطلاعات) در داخل کشور می باشد که از طریق ذیل انجام می شود:
ایجاد شبکه متخصصین و تسهیلات مناسب، در راستای افزایش ثروت و ارتقاء فرهنگ نوآوری در جامعه
آموزش و پرورش دانش آموختگان کارآفرین، خلاق و نوآور، پایبند به اصول اخلاقی و پذیرای مسئولیت اجتماعی جهت ایجاد و راه اندازی کسب و کار، تحصیل درآمد و سرمایه گذاری و توسعه کسب کار
ترویج و اشاعه تفکر و روحیه کارآفرینی در بین جامعه دانشگاهیان(استادان، دانشجویان، مدیران، مشاوران، کارشناسان و کارکنان واحدهای دانشگاهی و مؤسسات وابسته به دانشگاه)
ماموریت بخش ویژه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، تبدیل دستاوردهای پژوهشی در دانشگاه به فناوری و کسب منفعت حاصل از آن از طریق ایجاد شرکت های دانشگاهی و ویژه سازی خدمات تخصصی و عمومی و ارائه خدمات به اساتید دانشگاه و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، در سطح دانشگاه تهران می باشد که از طریق ذیل انجام می شود:
مشاوره های تخصصی و قابلیت شناسایی، مجموعه سازی و تشکیل شرکت ها و موسسات فناور دانشگاهی در راستای مشارکت در آفرینش فناوری و ارتقاء فرهنگ نوآوری در جامعه
انجام مشاوره‌های راهبردی – مدیریتی در زمینه ایجاد و توانمند سازی شرکت‌های کوچک و متوسط، راه اندازی کسب و کار جدید، توسعه کسب و کارهای کوچک در سطح ملی برای بنگاه‌ها، موسسات، دستگاه‌ها، نهادها، شرکت‌ها و سازمان‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، ورزشی، هنری، حقوقی، صنعتی و فنی
ایجاد، تجهیز و توسعه مراکز رشد، توسعه نوآوری و کارآفرینی، مطالعات و توسعه ایده و آینده پژوهی، مالکیت فکری و تجاری سازی و انتقال فناوری به عنوان پیشگام و قطب اصلی پارک علم و فناوری
برنامه ریزی و زمینه سازی به منظور گسترش انتقال فناوری های نوین بین رشته ای در گستره علوم مختلف
ایجاد مراکز و موسسات تحقیقاتی محصول محور از نوع دوم و سوم(صفاری نیا، ۱۳۸۲) .
خدمات پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به اقتضای ماهیت خود، سرویسهای ممتازی را ارائه می‌دهند. شاخصترین مزیت استقرار مؤسسات فناور بهرهبرداری از شرایط تجمیع و هم افزایی پژوهشی در مجاورت سایر پژوهشگران و امکان حضور در فضایی میان رشتهای و میان بخشی است. به علاوه با توجه به تدارک زیر ساختارهای ضروری و با ارزش افزوده در محیط پارک امکان ارائه خدمات پشتیبانی تخصصی و عمومی به شرح ذیل به منظور کاهش هزینه ها و میزان ریسک فعالیت بر اساس تعرفهای مصوب نیز پیشبینی شده است که اهم آنها عبارتند از:
خدمات ثبت مالکیت فکری
ارائه دوره های آموزشی تخصصی
خدمات ارتباطی، اطلاعرسانی و اینترنت پرسرعت
فضای کاری مطلوب و خدمات مربوط به زیرساختهای فیزیکی
امکان برگزاری جلسات، سمینار، کنفرانس و نمایشگاه در پارک
ارائه مشاورههای حقوقی، مدیریتی، مالی، بازاریابی و فروش، مالی و مهندسی

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت