طرح های پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه ها با موضوع شبیهسازی دینامیکی واحد ... |
(مول بر لیتر)
۶/۷۷
۴۸/۰
۳۷۵/۱
۷۱
۴۲/۰
۷۵/۲
۹/۶۸
۲۷/۰
۱۲۵/۴
۵۳
۱۲/۰
۵/۵
۱/۲۳
۰۵/۰
۲۵/۸
۲-۶-۳- تأثیر غلظت سود بر نفوذ مرکاپتایدها و رادیکالهای آزاد
بهمنظور بررسی اثر غلظت سود بر نفوذ رادیکالهای آزاد ابتدا ارتباط بین چسبندگی و غلظت سود در شکل (۲-۱۶) آورده شده است. همانگونه که در شکل (۲-۱۶) مشاهده میشود، در غلظتهای پایین سود، چسبندگی محلول سود با افزایش غلظت سود بهکندی افزایش مییابد. برعکس در غلظتهای بالای سود مخصوصاً غلظتهای بالاتر از ۷۵/۲ مول بر لیتر چسبندگی محلول سود با افزایش غلظت بهتندی افزایش مییابد. واضح است که افزایش چسبندگی به نفع واکنش اکسیداسیون سدیم مرکاپتاید نمیباشد. همانگونه که قبلاً ذکر شد، تبدیل سدیم مرکاپتایدها به دیسولفیدها در محلول سود یک واکنش غیر ابتدایی است که توسط رادیکالهای آزاد انجام میشود. در مراحل واکنش RS- باید در توده محلول به سمت کاتالیست حرکت کند و سپس واکنش تبدیل یون RS- به رادیکال آزاد RS صورت پذیرد. پسازآن رادیکالهای آزاد تولیدشده به محلول برمیگردند و واکنش میدهند تا دیسولفیدهای RS-SR تشکیل شوند. حال هرچه چسبندگی محلول سود بیشتر باشد مقاومت انتقالی محلول در مقابل حرکت و نفوذ مرکاپتایدها و رادیکالهای آزاد بیشتر است و درنتیجه سرعت واکنش کندتر است [۲۴].
دما: ◦c 50، سرعت همزن: rpm1250، مقدار کاتالیست:gr 5/0
غلظت اولیه پروپان مرکاپتایدسدیم ۰۳۵/۰ مول بر لیتر در غلظتهای مختلف سود، m/m 25/0 کاتالیست CoSPc بر روی کربن فعال.
شکل ۲-۱۶- تغییرات چسبندگی محلول سود با غلظت آن [۲۴]
۲-۶-۴- تأثیر دما بر واکنش اکسیداسیون مرکاپتایدهایسدیم
دما یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر سرعت واکنشها میباشد، تأثیر دما بر واکنش اکسیداسیون پروپان مرکاپتایدسدیم در شکل (۲-۱۷) آورده شده است.
شکل ۲-۱۷- تأثیر دما بر واکنش اکسیداسیون پروپان مرکاپتایدسدیم (سایر پارامترهای عملیاتی ثابت) [۲۵]
این واکنش یک واکنش گرماگیر (endothermic) است و سرعت واکنش با افزایش دما، افزایش مییابد. بعلاوه افزایش دما به نفع حلالیت و توزیع کاتالیست در محلول سود میباشد [۲۵].
با بهره گرفتن از دادههای ارائهشده در شکل (۲-۱۷) معادله اکسیداسیون مرکاپتایدها (معادله ۲-۴) بهصورت زیر برای کلیه دماها قابلتعمیم است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
(۲-۲۳)
R RSNa=
۲-۶-۵- تأثیر دما بر فعالیت کاتالیست در محلول سود
مطابق شکل (۲-۱۸) فعالیت کاتالیست با افزایش دما و همچنین با افزایش زمان نگهداری کاتالیست کاهش مییابد.
برای مقایسه فعالیت کاتالیست در دماها و زمانهای مختلف مقدار جذب اشعه ماوراءبنفش در طولموج ۶۶۵ نانومتر مبنای مقایسه میباشد.
A: دمای نگهداری برابر دمای اتاق و زمان نگهداری ۳۰ دقیقه
B: دمای نگهداری برابر دمای اتاق و زمان نگهداری ۶۰ دقیقه
C: دمای نگهداری برابر دمای اتاق و زمان نگهداری ۹۰ دقیقه
D: دمای نگهداری برابر ◦C 70 و زمان نگهداری ۳۰ دقیقه
[چهارشنبه 1400-09-24] [ 11:42:00 ق.ظ ]
|