• بنابراین با توجه به این جامعه محدود میتوان نمونه را به شرح زیر محاسبه نمود:

    (( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

  •  : مقدار اشتباه مجاز = ۱/۰
  • ‍p: نسبت موفقیت در جامعه=۷/۰
  • α: سطح خطا= ۰۵/۰

N : حجم جامعه= ۳۶۴
با توجه به محاسبات حجم نمونه ۷۴ شرکت می‌باشد که به صورت تصادفی ساده از میان شرکت‌ها انتخاب خواهد شد.
روش تحقیق
روش تحقیق مجموعه ای از قواعد ، ابزار و راه های معتبر (قابل اطمینان) و نظام یافته برای بررسی واقعیت ها ، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات است(خاکی -۱۳۸۸)
به طور کلی روش های تحقیق را می توان با توجه به دو ملاک: الف) هدف تحقیق ب) نحوه گردآوری داده ها تقسیم کرد. (سرمد، بازرگان، مجازی ۱۳۷۹)
الف – دسته بندی تحیقات بر حسب هدف۱
تحقیقات علمی براساس هدف تحقیقی، به سه دسته تقسیم می شوند: بنیادی، کاربردی، تحقیق و توسعه.
۱- تحقیقات بنیـادی۲: هدف اساسی این نوع تحقیقات آزمون نظریه ها، تبیین روابط بین پدیده ها و افزودن به مجموعه دانش موجود در یک زمینه خاص است. تحقیقات بنیادی، نظریه ها را بررسی کرده، آنها را تأیید، تعدیل یا رد می کند.
۲- تحقیقات کاربردی۳: هدف تحقیقات کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص است به عبارت دیگر تحقیقات کاربردی به سمت کاربرد عملی دانش هدایت می شود.
۳- تحقیقات تحقیق و توسعه۴: فرآیندی است که به منظور تدوین و تشخیص مناسب بودن یک فرآورده آموزشی (طرح ها، روش ها و برنامه درسی) انجام می شود. هدف اساسی این نوع تحقیقات تدوین یا تهیه برنامه ها، طرح ها و امثال آن است.
ب: دسته بندی تحقیقات برحسب نحوه گردآوری داده ها (طرح تحقیق)
تحقیقات علمی را براساس چگونگی بدست آوردن داده های مورد نیاز (طرح تحقیق) می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:
۱- تحقیقات توصیفی۱ (غیر آزمایشی) ۲- تحقیقات آزمایشی
تحقیقات توصیفی (غیر آزمایشی) : شامل روشهایی است که هدف آنها توصیف شرایط یا پدیده های مورد بررسی است. اجرای تحقیق توصیفی می تواند برای شناخت بیشتر شرایط موجود باشد.
تحقیقات توصیفی را می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:

  • تحقیق پیمایشی (Survey Res )
  • تحقیق همبستگی (Correlational res )
  • اقدام پژوهشی
  • بررسی موردی (Case Study )
  • تحقیق علمی – مقایسه ای

روش گردآوری اطلاعات
اطلاعات مورد نیاز از متن صورتهای مالی اساسی، اطلاعیه های مجامع شرکت ها و گزارش های ماهانه و سالانه بورس اوراق بهادار تهران استخراج شده اند.
پس از جمع آوری اطلاعات به روش فوق، متغیرهای تحقیق با بهره گرفتن از نرم افزار صفحه گسترده اکسل محاسبه خواهند شد.
روش آزمون فرضیه
در بعضی از مسائل تحقیق به ویژه آنهایی که هدف پیش بینی دارند، تعیین همبستگی بین متغیر ملاک و ترکیب متغیرهای پیش بینی کننده که هر کدام از آنها تا حدودی با این متغیرها همبستگی دارند، دارای اهمیت زیادی است.
روشی که از طریق آن متغیرهای پیشبینی کننده ترکیب می شوند رگرسیون چند متغیری نامیده میشود: در این روش، یک معادله رگرسیون چنـد متغیری محـاسبه میشود که ارزش های اندازه گیری شده پیش بینی را در یک فرمول خلاصه می کند. ضرایب معادله برای هر متغیر براساس اهمیت آن در پیش بینی متغیر ملاک محاسبه و معین می شود.
درجه همبستگی بین متغیرهای پیش بینی کننده در معادله رگرسیون چند متغیری و متغیر ملاک، به وسیله ضریب نشان داده می شود. (خاکی ۱۳۸۸)
روش تجزیه و تحلیل داه ها
تجزیه و تحلیل داده های فرآیندی چند مرحله ای است که طی آن داده هایی که از طریق بکارگیری ابزارهای جمع آوری در نمونه (جامعه) آماری فرآهم آمده اند خلاصه و … در نهایت پردازش می شوند تا زمینه برقراری انواع تحلیل ها و ارتباط این داده ها به منظور آزمون فرضیه فرآهم آید.(خاکی ۱۳۸۸)
برای تحلیل داده ها ابتدا تمامی داده ها را به صفحه گستردهexcel می بریم و سپس با بهره گرفتن از توابع مختلف و برنامه نویسی در نرم افزار اکسل به محاسبه آنها می پردازیم.
تعریف عملیاتی به شرح زیر خواهد بود:

سود دوره آتی
جریان وجه نقد عملیاتی
تغیرات سود
اقلام تعهدی اختیاری
اقلام تعهدی غیر اختیاری
لگاریتم طبیعی اندازه شرکت
تحلیل رگرسیون چندگانه
رگرسیون چندگانه برای تخمین یا پیش بینی تغییرات یک متغیر به وسیله متغیرهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. تحلیل رگرسیون این امکان را برای محقق فراهم می کند تا تغییرات متغیر وابسته را از طریق متغیرهای مستقل پیش بینی و سهم هر یک از متغیرهای مستقل را در تبیین متغیر وابسته تعیین کند. فرمول عمومی معادله رگرسیون چندگانه عبارتست از:
Yi = βo+ β۱x1i+ β۲x2i+ … + βpxpi+ ei
Y= مقدار پیش بینی شده متغیر Y
β= مقدار ثابت یا عرض از مبدا نقطه تقاطع خط رگرسیون با محور Y
βi = ضریب رگرسیون یا شیب منحنی
x = مقادیر متغیرهای مستقل
ei = مقدار خطا
ضریب همبستگی چندگانه رابطه بین Yو ترکیب خطی چندینx را بیان می کند. برای آزمون فرضیه ها، اثر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته آزمون می شود. مدل یک ضریب βi به متغیر i ام اختصاص می دهد و این فرض را آزمون می کند که آیا هر یک ازβi صفر هستند یا خیر. (هومن، ۱۳۸۵)
ضریب تعیین شاخصی است که نسبت تغییرات بیان شده متغیر مستقل را بر متغیر وابسته نشان می دهد. ضریب تشخیص توان دوم همبستگی پیرسون است. ضریب تشخیص مقدار درصدی از تغییرات کل متغیر وابسته است که به وسیله مدل خطی بیان می‌شود و با رابطه /SSE R2=SSR محاسبه می‌شود. اگر  مقدار متغیر وابسته،  برآورد آن تحت مدل رگرسیونی و  متوسط مقادیر متغیر وابسته فرض شوند، آنگاه SSE مجموع مربعات خطا و SSR مجموع مربعات مدل رگرسیونی بر مبنای روابط زیر محاسبه می‌شوند و R2 را ضریب تبیین مدل می‌گویند.(منصور مومنی ۱۳۸۰)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت