پایان نامه کارشناسی ارشد : منابع پایان نامه در مورد بررسی تأثیر شخصیت برند ... |
نمونه برداری فرایند انتخاب کردن تعداد کافی از میان اعضای جامعه آماری است، به طوری که با مطالعه گروه نمونه و فهمیدن خصوصیات یا ویژگی های آزمودنی های گروه نمونه قادر خواهیم بود این خصوصیات یا ویژگی ها را به اعضای جامعه آماری تعمیم دهیم.
دو نوع اصلی طرح نمونه برداری وجود دارد: نمونه برداری احتمالی و غیر احتمالی. در طرح های نمونه برداری غیر احتمالی، اعضای جامعه آماری هیچ احتمالی برای انتخاب شدن در گروه نمونه به عنوان آزمودنی را ندارد.این دسته از طرح های نمونه برداری شامل دو گروه گسترده طرح های جامعه در دسترس و هدفمند می باشند(همان، ص296-308).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
در اين تحقيق براي نمونه گيري از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شده است. بدین منظور پرسشنامه های مورد نظر در طی چند روز در بازار و مرکز خرید گوشی تلفن همراه با مراجعه به افراد توزیع و جمع آوری گردید.
3-4-3 حجم نمونه
با توجه به این که پیش بینی می شود حدود 1400000 مصرف کننده گوشی تلفن همراه در شهر اصفهان وجود داشته باشد، بدین منظور برای محاسبه حجم نمونه آماری از فرمول کوکران در حالت نا محدود بودن اندازه جامعه آماری استفاده شده است که عبارت است از:
که در این فرمول :
: بیشترین واریانس بدست آمده از متغیرهای پژوهش می باشد.این وارینس براساس تعداد 50 عدد پرسشنامه ای که در ابتدا به صورت آزمایشی توزیع نمودیم، محاسبه گردید و عدد 831/0 به دست آمد.
z : مقدار متغیر نرمال واحد، متناظر با سطح اطمینان 95 درصد (1.96Z =)
d: مقدار اشتباه مجاز (1/0= ε)
با جایگزین کردن اعداد بالا در فرمول به این حجم نمونه یعنی 320 نفر دست می یابیم.
=319.23 ≈ 320
3-5 روش و ابزار جمع آوری داده های تحقیق
در بخش چارچوب نظری تحقیق، استفاده از روش اسنادی و کتابخانه ای اجتناب ناپذیر است. از این رو در این تحقیق به منظور اهداف پژوهش و بررسی فرضیات و مبانی نظری موضوع با مراجعه به کتابها، مقالات، پایان نامه ها و پژوهشهای مختلف، دیدگاه ها و نظریات اندیشمندان و صاحب نظران در رابطه با شخصیت برند و نوگرایی مصرف کنندگان مورد بررسی قرار گرفته است و با توجه به منابع علمی معتبر پرسشنامه تنظیم و از طریق آن اطلاعات مورد نیاز گردآوری شده است.
پرسشنامه شامل دو بخش می باشد. بخش اول مربوط به اطلاعات زمینه ای که شامل 8 سوال بوده و بخش دوم سوالات اصلی که دربرگیرنده 26 سوال می باشد.سوالات اصلی نیز در قالب سه بخش شخصیت برند، نوگرایی مصرف کننده و ترجیح خرید بوده، که در جدول 3-2(انتهای فصل) به جزئیات آن اشاره می گردد. همچنین سوالات براساس طیف لیکرت 5تایی طراحی گردیده است.
روش جمع آوری داده ها به شکل مراجعه حضوری و دریافت پرسشنامه از پاسخ گو بوده است.
3-6 بررسی روایی[224] و پایایی[225] ابزار تحقیق
3-6-1 روایی ابزار تحقیق
روایی تعیین می کند که یک ابزار اندازه گیری تا چه حد یک مفهوم خاص، را اندازه می گیرد. (طبیبی، ملکی و دلگشایی، 1388، ص210). برای بررسی بیشتر روایی و اعتبار پرسشنامه، اعتبار آنها توسط اساتید محترم راهنما، مشاور و خبرگان بازاریابی مورد بررسی و تایید قرار گرفت و نظرات آنها در جهت بهبود پرسشنامه اثر داده شد.
3-6-2 پایایی ابزار تحقیق
پایایی یکی از ویژگی های فنی ابزار اندازه گیری می باشد.پایایی بدین معنی است که ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی به دست می دهد و پایدار است. (طبیبی، ملکی و دلگشایی، 1388، ص212). توانایی ابزار در حفظ پایایی خود در طول زمان، حاکی از پایداری آن و تغییرپذیری اندک آن می باشد.(سکاران،1390، ص227)
برای محاسبه پایایی یک پرسشنامه شیوه های متفاوتی وجود دارد که در این تحقیق از روش تعیین ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است که فرمول آن به شرح ذیل است:
که در آن :
k = تعداد سوالات یک شاخص
واریانس نمرات مربوط به سوال شماره j ام
واریانس جمع نمره های هر پاسخ گو(واریانس کل شخص)
ابتدا با بهره گرفتن از نرم افزار Spss ضريب آلفاي كرونباخ به صورت جداگانه برای سوالات مربوط به شخصیت برند، نوگرایی مصرف کننده و ترجیح خرید محاسبه گردید؛ که به ترتیب 88/0 ، 79/0 و 83/0 می باشد. و در نهایت ضریب آلفای کرونباخ کل سوالات به صورت یکجا محاسبه گردید و عدد 81/0 به دست آمد. با توجه به این که هرچه میزان این ضریب به عدد یک نزدیکتر باشد نشان دهنده پایایی بالای سوالات می باشد، از اینرو مشاهده می کنیم که پرسشنامه مورد نظر با توجه به ضرایب به دست آمده از پایایی خوبی برخوردار است.
3-7 بررسی متغیرهای تحقیق
متغیر شامل هر چیزی است که بتواند ارزش های گوناگون و متفاوت بپذیرد. این ارزش ها می تواند در زمان های مختلف برای یک شخص یا یک چیز متفاوت باشد(اوماسکاران، پیشین، ص82). در کتاب های روش تحقیق به چهار نوع متغیر اشاره می گردد که عبارتند از:
-
- متغیر وابسته: متغیر اصلی است که به منزله یک مطلب قابل پژوهش جلوه می کند.
-
- متغیر مستقل: به گونه ای مثبت یا منفی بر متغیر وابسته تأثیر می گذارد.
-
- متغیر تعدیل کننده : بر رابطه میان متغیرهای مستقل و وابسته تأثیر اقتضایی دارد.
-
- متغیر مداخله گر: از زمانی که متغیر های مستقل به جریان می افتند تا بر متغیر وابسته نفوذ کنند و تا زمان این تأثیرگذاری ظاهر می شود.
با توج به این توضیحات، متغیر های پژوهش حاضر در قالب جدول زیر دسته بندی می گردند:
جدول 3-1 : دسته بندی متغیر های تحقیق
نوع متغیرها | تعداد | متغیر های تحقیق |
وابسته | 1 عدد | ترجیح خرید |
مستقل |
[چهارشنبه 1400-09-24] [ 01:07:00 ق.ظ ]
|