دانلود منابع تحقیقاتی : دانلود مقالات و پایان نامه ها با موضوع طراحی و ساخت ... |
Typical logic levels
±۵ to ±۱۵ V
±۱٫۵ to ±۶ V
Minimum receiver input impedance
۳ to 7 kΩ
۱۲kΩ
Receiver sensitivity
±۳ V
±۲۰۰ mV
۳-۳- [۴] TCP/IP
امروزه بیشتر شبکه های رایانهای بزرگ و اغلب سیستم عاملهای موجود از پروتکلTCP/IP، استفاده و پشتیبانی مینمایند؛ TCP/IP، امکانات لازم برای ارتباط دستگاههای ناهمسان را فراهم می آورد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
TCP/IP یکی از مهمترین پروتکلهای به کار گرفته شده در شبکه های رایانهای است، اینترنت به عنوان بزرگترین شبکه موجود، از پروتکل نام برده به منظور برقراری ارتباط دستگاههای گوناگون بهره میگیرد. از ویژگیهای مهم این پروتکل، میتوان به مواردی همچون اجراپذیری بر روی محیطهای گوناگون، ضریب اطمینان بالا و توسعهپذیری آن اشاره کرد.
پروتکل، مجموعه قوانین مورد نیاز جهت قانونمند نمودن چگونگی ارتباطات، در شبکه های رایانهای است.
۳-۳-۱- معرفی پروتکل TCP/IP
TCP/IP ، پروتکلی استاندارد برای ارتباط دستگاههای موجود در یک شبکه است؛ از پروتکل فوق، به منظور ارتباط در شبکه های بزرگ استفاده میگردد که به خودی خود یک پروتکل نیست بلکه مجموعه ای از پروتکلها میباشد. برای مثال خود عبارت TCP/IP به دو پروتکل TCP و IP اشاره می کند؛ پروتکلهای دیگری هم در این مجموعه وجود دارند (مانندFTP, HTTP, SMTP, UDP).
برقراری ارتباط از طریق پروتکلهای متعددی که در چهار لایه مجزا سازماندهی شده اند، میسر میگردد. هر یک از پروتکلهای موجود در پشته TCP/IPدارای وظیفه ای خاص در این زمینه میباشند.
نحوه ارسال داده توسط پروتکل TCP/IP از محلی به محل دیگر، با فرایند ارسال یک نامه از شهری به شهر دیگر، قابل مقایسه است. برقراری ارتباط مبتنی بر TCP/IPبا فعال شدن یک برنامه بر روی دستگاه مبدأ آغاز میگردد. برنامه فوق، داده های مورد نظر جهت ارسال را به گونه ای آماده و فرمت مینماید که برای دستگاه مقصد قابل خواندن و استفاده باشند (مشابه نوشتن نامه با زبانی که دریافت کننده، قادر به مطالعه آن باشد). در ادامه آدرس دستگاه مقصد، به داده های مربوطه اضافه میگردد (مشابه آدرس گیرنده که بر روی یک نامه مشخص میگردد) پس از انجام عملیات فوق، داده به همراه اطلاعات اضافی (درخواستی برای تائید دریافت در مقصد)، در طول شبکه به حرکت درآمده تا به مقصد مورد نظر برسد. عملیات فوق، ارتباطی به محیط انتقال شبکه به منظور انتقال اطلاعات نداشته و تحقق عملیات فوق با رویکردی مستقل نسبت به محیط انتقال، انجام خواهد شد.
۳-۳-۲- لایه های پروتکل TCP/IP
TCP/IP فرآیندهای لازم به منظور برقراری ارتباط را سازماندهی می کند و در این راستا از پروتکلهای متعددی در پشته TCP/IP استفاده میگردد. به منظور افزایش کارائی در تحقق فرآیندهای مورد نظر، پروتکلها در لایه های متفاوتی سازماندهی شده اند. اطلاعات مربوط به آدرسدهی در انتها قرار گرفته و بدین ترتیب دستگاههای موجود در شبکه قادر به بررسی آن با سرعت مطلوب خواهند بود. در این راستا، صرفاَ دستگاهی که به عنوان دستگاه مقصد معرفی شده است، امکان باز نمودن بسته اطلاعاتی و انجام پردازشهای لازم بر روی آن را خواهد داشت.
TCP/IP، از یک مدل ارتباطی چهار لایه به منظور ارسال اطلاعات از محلی به محل دیگر استفاده مینماید که در زیر به بررسی اجمالی هر لایه میپردازیم (شکل ۳-۱۱).
شکل ۳-۷: لایه های پروتکل TCP/IP
۳-۳-۲-۱- لایه APPLICATION
لایه Application بالاترین لایه در پشته TCP/IP است که تمامی برنامه ها و ابزارهای کاربردی در این لایه، با بهره گرفتن از لایه فوق، قادر به دستیابی به شبکه خواهند بود. پروتکلهای موجود در این لایه به منظور فرمتدهی و مبادله اطلاعات کاربران استفاده میگردند. HTTP و FTP دو نمونه از پروتکلهای موجود در این لایه میباشند.
HTTP) Hypertext Transfer Protocol): از پروتکل فوق، به منظور ارسال فایلهای صفحات وب استفاده میگردد.
FTP) File Transfer Protocol): از پروتکل فوق برای ارسال و دریافت فایل، استفاده میگردد.
۳-۳-۲-۲- لایه TRANSPORT
لایه “حمل” ، قابلیت ایجاد نظم، ترتیب و تضمین ارتباط بین کامپیوترها و ارسال داده به لایهApplication (لایه بالای خود) و یا لایه اینترنت (لایه پایین خود) را بر عهده دارد. لایه فوق، مشخصه منحصر به فردی از برنامهای که داده را عرضه نموده است، مشخص مینماید؛ این لایه دارای دو پروتکل اساسی است که نحوه توزیع داده را کنترل مینمایند.
TCP) Transmission Control Protocol): پروتکل فوق، مسئول تضمین صحت توزیع اطلاعات است.
UDP) User Datagram Protocol): پروتکل فوق، امکان عرضه سریع اطلاعات بدون پذیرفتن مسئولیتی در رابطه با تضمین صحت توزیع اطلاعات را برعهده دارد.
۳-۳-۲-۳- لایه اینترنت
لایه “اینترنت"، مسئول آدرس دهی، بسته بندی و مسیریابی (Routing) داده ها است. لایه فوق، شامل چهار پروتکل اساسی است که در زیر به بررسی هر کدام میپردازیم.
- IP) Internet Protocol):پروتکل فوق، مسئول آدرس دهی داده ها به منظور ارسال به مقصد مورد نظر است.
ARP) Address Resoulation Protocol): پروتکل فوق، مسئول مشخص نمودن آدرس MAC) Media Access Control) آداپتور شبکه بر روی کامپیوتر مقصد است.
ICMP) Internet Control Message Protocol): پروتکل فوق، مسئول ارائه توابع عیبیابی و گزارش خطا در صورت عدم توزیع صحیح اطلاعات است.
IGMP) Internet Group Management Protocol): پروتکل فوق، مسئول مدیریت Multicasting در TCP/IP را برعهده دارد.
۳-۳-۲-۴- لایه NETWORK INTERFACE
لایه “اینترفیس شبکه"، مسئول قرار دادن و گرفتن داده از محیط انتقال شبکه است. لایه فوق، شامل دستگاههای فیزیکی نظیر کابل شبکه، آداپتورهای شبکه و… است. کارت شبکه دارای یک عدد دوازده رقمی مبنای شانزده (نظیر: B5-50-04-22-D4-66) بوده که آدرس MAC نامیده می شود. پروتکلهای Ethernet و ATM) Asynchronous Transfer Mode)، نمونههائی از پروتکلهای موجود در این لایه میباشند؛ پروتکلهای فوق، نحوه ارسال داده در شبکه را مشخص مینمایند.
در برد اصلی سامانه اندازه گیری دمای ۶۴ کاناله، که از یک طرف متصل به شبکه LAN و از طرف دیگر به بردهای اندازه گیری دما (Slave) متصل است از آیسی شبکه ای با نام DP83848VV استفاده کردهایم.
۳-۳-۳- آدرس IP
[چهارشنبه 1400-09-24] [ 01:59:00 ق.ظ ]
|