شمس و همکاران (۱۳۹۳) در پژوهشی به بررسی اثر تجربه بر ریسک پذیری، بیش اطمینانی و رفتار توده وار مدیران شرکت های سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار تهران پرداختند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها با مدل‌های رگرسیون پرابیت ترتیبی و توبیت یک متغیره و چند متغیره نشان می‌دهد که بین تجربه و ریسک پذیری مدیران رابطه معنی دار معکوس و بین تجربه و رفتار توده وار آن ها رابطه معنی دار مستقیم وجود دارد . همچنین رابطه بین تجربه و بیش اطمینانی بر مبنای نوع بیش اطمینانی متفاوت است، اما در مجموع می توان گفت بین تجربه و بیش اطمینانی رابطه معنی دار معکوس وجود دارد . بدین ترتیب مدیران کم تجربه تر در مقایسه با مدیران باتجربه تر از بیش اطمینانی بیشتر و رفتار توده وار کمتر برخوردار بوده، ریسک پذیرتر می‌باشند و بازده بالاتری کسب می نمایند.

محمدی و رحیمی (۱۳۹۳) ‌در مورد بیش اطمینانی در افراد حرفه ای و غیر حرفه ای نشان داد که مدیران حرفه ای و با تجربه در مقایسه با مدیران غیر حرفه ای و بی تجربه در انجام بسیاری از وظایف خود، به ویژه شناسایی و تشخیص روند پیش‌بینی نوسان و تغییر قیمت سهم، از بیش اطمینانی بیشتری برخوردارند.

حیدری (۱۳۹۳) تأثیر عامل رفتاری اعتمادبه نفس بیشازحد مدیریت بر چسبندگی هزینه: نقش تعدیلی عوامل اقتصادی و عوامل مبتنی بر نظریه نمایندگی در آن را بررسی نمودند. برای آزمون فرضیه‌ها از مدل بسط یافته اندرسـون در پنج حالت استفاده شده است. در مدل اولیه، بدون در نظرگرفتن متغیرهای اقتصـادی، متغیرهـای مبتنی بر نظریه، نمایندگی اثرات ثابت زمـانی و اثـرات ثابـت صـنعت، فقـط بـه بررسـی تـأثیر اعتمادبه نفس بیش ازحد مدیریت بر چسبندگی هزینه های توزیع، فـروش و اداری پرداختـه شـد. سپس به ترتیب متغیرهای مذکور در مدل وارد شده و تأثیر آنهـا بـر نتـایج مـدل مشـاهده شـد . مطابق یافته ها، تأثیر متغیر اعتماد به نفس مدیریت بر چسـبندگی هزینـه هـای توزیـع، فـروش و اداری، در مدل اول از ۷۶ درصد به ۶۲٫۷ درصد در مدل پنجم کاهش یافت . این موضوع نشـان می‌دهد عامل رفتاری ‌اعتمادبه‌نفس بیشازحد مدیریت، موجـب افـزایش چسـبندگی هزینـه هـا می شود.

مشایخ و بهزادپور (۱۳۹۳) تأثیر بیش اطمینانی مدیران بر سیاست تقسیم سود شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی نمودند. نتایج نشان داد بین بیش اطمینـانی مـدیران و تقسـیم سـود شرکت ارتباط منفی و معناداری وجود دارد؛ به گونه ای که مـدیران بـیش اطمینـان تقسـیم سـود کمتری دارند. همچنین بررسی هـا نشـان داد بـا افـزایش جریـانهـای نقـدی عملیـاتی، مـدیرِ بیش اطمینان جریان‌های نقدی عملیاتی آتی بالاتری را برآورد می‌کند و سود تقسیمی بیشـتری را می پردازد. از سوی دیگر، جدا از اینکه مدیر بیش اطمینان باشد یـا منطقـی، مـدیر شـرکت بـا فرصت‌های رشد بالاتر سود تقسیمی کمتری پرداخت می‌کند.

خدادادی و همکاران (۱۳۹۲)، تأثیر ساختار مالکیت بر ارتباط بین جریان­های نقد آزاد و استفاده بهینه از دارایی­ ها را مورد بررسی قرار دادند، دوره زمانی پژوهش ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰ بوده است و نتایج پژوهش نشان می­دهد که بین جریان­های نقد آزاد، مالکیت مدیریتی و استفاده بهینه از دارایی­ ها رابطه مثبت و معنی­داری وجود دارد، اما ارتباط بین مالکیت نهادی و استفاده بهینه از دارایی­ ها تأیید نشد. همچنین، نتایج حاکی از این است که با افزایش مالکیت مدیریتی، ارتباط بین جریان­های نقد آزاد و استفاده بهینه از دارایی­ ها منفی ومعنی­دارتر می­ شود. مدیران مایل به سرمایه ­گذاری جریان­های نقد آزاد در پروژه­ های با منفعت شخصی هستند و از رویه ­های پیش‌بینی شده پیروی نکرده و حتی از خالص ارزش فعلی منفی پروژه چشم پوشی ‌می‌کنند. برخی از فعالیت­های سرمایه ­گذاری در مجموع ممکن است که بازده مثبت داشته باشند، ولی این بازده کمتر از هزینه سرمایه است.

خوش طینیت و نادی قمی (۱۳۹۲) به بررسی رابطه رفتار اطمینان بیش از حد و بازده سرمایه گذاران پرداختند. نتایج، شیواهد ضیعفی ‌در مورد وجود ویژگی رفتاری اطمینان بیش از حد در بین مشارکت کنندگان بازار اوراق بهادار ایران ارائه داده است.

خدادادی و همکاران(۱۳۹۱)، پژوهشی که با عنوان بررسی تأثیر ویژگی‌های حاکمیت شرکتی بر عملکرد مالی و ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام دادند؛ در تحلیل­ها از داده­های۸۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در فاصله­ زمانی ۱۳۸۴ الی ۱۳۸۷استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که تمرکز مالکیت و مالکیت دولتی با عملکرد و ارزش شرکت‌ها دارای رابطه مثبت و معنی­داری هستند. سرمایه­ گذار نهادی عمده با ارزش شرکت دارای رابطه مثبت و با عملکرد شرکت دارای رابطه­ منفی است. دوگانگی وظیفه مدیر عامل با ارزش شرکت دارای رابطه­ منفی و معنی­دار بوده و با عملکرد شرکت‌ها دارای رابطه­ و معنی­دار نیست. همچنین ساختار حاکمیت شرکتی که شامل تمام ویژگی‌های ساختاری مورد بررسی در این پژوهش بود با ارزش شرکت و عملکرد آن دارای رابطه­ مثبت و معنی­داری است.

شمس لیالستانی، قالیباف اصل و سرایی نوبخت[۱۲۶] (۱۳۸۹)، یکی از معدود پژوهش‌هایی است که به بررسی ویژگی‌های شخصیتی مدیران پرداخته است. یافته های آن ها نشان داد بین تجربه و ریسک‌پذیری مدیران رابطه معنادار معکوسی وجود دارد، رابطه بین تجربه و رفتار توده وار معنادار و مستقیم است و بین تجربه و بیش اطمینانی رابطه معنادار معکوس وجود دارد.

نمازی و کرمانی( ۱۳۸۷) به بررسی تاثیر ساختار مالکیت بر عملکرد شرکت­های پذیرفته شده در بورس واراق بهادار تهران پرداختند. نمونه آماری آن­ها شامل ۶۶ شرکت طی سال­های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۶ بود. نتایج تحقیق آنان نشان داد که بین ساختار مالکیت شرکت­ها و عملکرد آن­ها رابطه معنی­داری وجود دارد

حساس یگانه و دیگران (۱۳۸۷) به بررسی رابطه بین سرمایه ­گذاران نهادی و ارزش شرکت پرداختند. آن­ها برای آزمون فرضیه تحقیق خود از رگرسیون خطی چندگانه استفاده کردند. نتایج تحقیق آنان نشان­دهنده وجود رابطه مثبت بین سرمایه ­گذاران نهادی و ارزش شرکت بود.

فصل سوم

روش تحقیق

مقدمه

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت