ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی در مورد عوامل موثر بر وفاداری ... |
۰٫۶۲۳
شکل توزیع
چولگی
۰٫۶۸۹-
۰٫۹۵۰-
۰٫۲۱۷-
۰٫۴۴۱-
۰٫۴۲-
۰٫۴۸۸-
کشیدگی
۰٫۲۱۴
۱٫۰۴
۰٫۱۹۳-
۰٫۳۱۳
۰٫۰۷۸-
۰٫۳۷۴
حجم نمونه
۳۷۷
۳۷۷
۳۷۷
۳۷۷
۳۷۷
۳۷۷
با توجه به جدول ۷-۴، تحلیل شاخص های مرکزی، پراکندگی و توزیع متغیرهای پژوهش به شرح زیر میباشد.
متغیر «رضایت » دارای میانگین ۳٫۸۳، انحراف معیار ۰٫۹۲۵، چولگی ۰٫۶۸۹- و کشیدگی ۰٫۲۱۴ میباشد. منفی بودن چولگی متغیر نشاندهنده طولانیبودن دم توزیع به سمت چپ میباشد. از طرف دیگر کشیدگی مثبت به این معنی است که شکل متغیر از توزیع نرمال بلندتر میباشد.
متغیر «وفاداری» دارای میانگین ۴، انحراف معیار ۰٫۸۳۸، چولگی ۰٫۹۵۰- و کشیدگی ۱٫۰۴میباشد. منفی بودن چولگی متغیر نشاندهنده طولانیبودن دم توزیع به سمت چپ میباشد. از طرف دیگر کشیدگی مثبت به این معنی است که شکل متغیر از توزیع نرمال بلندتر میباشد.
متغیر «کیفیت خدمات» دارای میانگین ۳٫۶۴، انحراف معیار ۰٫۶۷۱، چولگی ۰٫۲۱۷- و کشیدگی ۰٫۱۹۳- میباشد. منفی بودن چولگی متغیر نشاندهنده طولانیبودن دم توزیع به سمت چپ میباشد. از طرف دیگر کشیدگی منفی به این معنی است که شکل متغیر از توزیع نرمال کوتاهتر میباشد.
متغیر «تعرفه» دارای میانگین ۳٫۷۸، انحراف معیار ۰٫۷۴۶، چولگی ۰٫۴۴۱- و کشیدگی ۰٫۳۱۳ میباشد. منفی بودن چولگی متغیر نشاندهنده طولانیبودن دم توزیع به سمت چپ میباشد. از طرف دیگر کشیدگی مثبت به این معنی است که شکل متغیر از توزیع نرمال بلندتر میباشد.
متغیر «توجه به مشتری» دارای میانگین ۳٫۷۹، انحراف معیار ۰٫۶۳۹، چولگی ۰٫۴۲- و کشیدگی ۰٫۰۷۸- میباشد. منفی بودن چولگی متغیر نشاندهنده طولانیبودن دم توزیع به سمت چپ میباشد. از طرف دیگر کشیدگی منفی به این معنی است که شکل متغیر از توزیع نرمال کوتاهتر میباشد.
متغیر «تصویر ذهنی از شرکت» دارای میانگین ۳٫۶۶، انحراف معیار ۰٫۷۸۹، چولگی ۰٫۴۸۸- و کشیدگی ۰٫۳۷۴ میباشد. منفی بودن چولگی متغیر نشاندهنده طولانیبودن دم توزیع به سمت چپ میباشد. از طرف دیگر کشیدگی مثبت به این معنی است که شکل متغیر از توزیع نرمال بلندتر میباشد.
۴-۴٫ بررسی نرمال بودن متغیرها
برای اجرای روشهای آماری و محاسبه آماره آزمون مناسب و استنتاج منطقی درباره فرضیه های پژوهش مهمترین عمل قبل از هر اقدامی، انتخاب روش آماری مناسب برای پژوهش است برای این منظور آگاهی از توزیع داده ها از اولویت اساسی بر خودار است.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
برای همین منظور در این پژوهش از آزمون معتبر کمولموگروف- اسمیرنوف برای بررسی فرض نرمال بودن داده های پژوهش استفاده شده است .
آزمون کمولموگروف اسمیرنوف که به افتخار دو آماردان روسی به نامهای ا.ن. کمولموگروف و ن.و اسمیرنوف به این نام خوانده می شود، روش ناپارامتری سادهای برای تعیین همگونی اطلاعاتی تجربی با توزیعهای آماری منتخب است، بنابراین آزمون کمولموگروف اسمیرنوف روشی برای تشخیص نرمال بودن توزیع فراوانی مشاهدات جمع آوری شده است.
این آزمون برای گرفتن مجوز لازم جهت استفاده از رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون بر متغیرهای مستقل و وابسته اعمال میگردد تا نرمال بودن اطلاعات اثبات گردد در این آزمون با توجه به فرضیات زیر گام به بررسی نرمال بودن داده ها نهاده شده است:
داده ها دارای توزیع نرمال هستند :H0
داده ها دارای توزیع نرمال نیستند :H1
نحوه داوری
با توجه به جدول آزمون اسمیرنف کولموگروف اگر سطح معنی داری برای کلیه متغیرهای مستقل و وابسته بزرگتر از سطح آزمون(۰٫۰۵) باشد توزیع داده ها نرمال میباشد. همچنین میتوان از قضیه حد مرکزی توزیع نرمال بودن متغیرها را سنجید. در این قضیه هر گاه حجم نمونه بزرگتر از ۳۰ باشد میتوان توزیع داده ها را نرمال در نظر گرفت.
جدول ۶-۴٫ آزمون کولموگروف اسمیرنوف متغیرهای پژوهش
[چهارشنبه 1400-09-24] [ 08:28:00 ب.ظ ]
|