تحقیق-پروژه و پایان نامه – ۱-۴ مروری بر ادبیات و مبانی نظری تحقیق – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
یک ابداع حرفه ای که اخیراً در زمینه ارزیابی عملکرد داخلی و خارجی رخ داده، ایجاد معیار سود نقدی مازاد (خالص سود نقدی عملیاتی منهای هزینه سرمایه نقدی) است که تحت عنوان ارزش افزوده نقدی (CVA) مشهور است، که بهترین معیار جهت اندازه گیری عملکرد دوره ای شرکت میباشد. همچنین هدف اساسی این معیار ارائه اطلاعاتی سودمند به سرمایه گذاران در جهت انتخاب سهام پر بازده است(اتوسون[۳]،۱۹۹۶). از طرفی نوسانات قیمت سهام در تمامی بورس های اوراق بهادار، عادی و روزمره است. قیمت سهام تحت تاثیر عوامل مختلفی اعم از درون سازمانی است و با هر کدام به گونه ای دچار نوسان و تغییرات می شود. منظور از عوامل درون سازمانی، انتخاب گونه های مختلف استراتژی های مدیریت سرمایه در گردش میباشد که میتواند به صورت تغییرات نسبت آنی، تغییرات نسبت جاری و تغییرات نسبت بدهی باشد. به طوری که انجام تغییرات در مورد یکی از این سه عامل بر روی سایر عوامل و نیز قیمت سهام و ارزش افزوده نقدی اثر گذار میباشد. بنابرین انتظار می رود انتخاب استراتژی های مدیریت سرمایه در گردش اثرات، با اهمیتی بر تغییرات قیمت سهام و همچنین ارزش افزوده نقدی داشته باشد. مسئله اصلی تحقیق حاضر این است که آیا انتخاب سیاست های مختلف استراتژی های مدیریت سرمایه در گردش بر تغییرات قیمت سهام و ارزش افزوده نقدی اثر گذار میباشد؟
۱-۳ اهمیت و ضرورت انجام پژوهش
مدیریت سرمایه در گردش یکی از بخش هایی است که در ساختار مدیریتی یک سازمان نقش حیاتی ایفا میکند، به طوری که در برخی موارد بحث سرمایه در گردش و نقدینگی را بسان خونی تشبیه کرده اندکه در رگ های یک واحد تجاری در جریان است، تا واحد تجاری بتواند به حیات خود ادامه دهد و از مدیریت این بخش به عنوان قلب تپنده ی واحد تجاری یاد شده است،که وظیفه پمپاژ خون به رگ های سازمان را به عهده دارد(جهانخانی و طالبی،۱۳۷۸).
با توجه به اهمیت سرمایه در گردش تحقیق حاضر به مدیران کمک میکند با توجه به شرایط واحد تجاری استراتژی مطلوب سرمایه در گردش را به کار گیرند که منافع واحد تجاری و به دنبال آن منافع سهامداران را حداکثر کرده و در نتیجه موجب جذب سرمایه گذاران می شود و از طرفی راهنمای چالش های پیش روی واحد تجاری میباشد. همچنین تحقیق حاضر به دنبال رهیافت استراتژی های مناسب شرکت هاست که از طریق بهترین عرضه و تقاضا، سهم شرکت را در بازار بورس معامله کنند و در نتیجه موجب جذب سرمایه گذاران شود(جهانخانی و طالبی،۱۳۷۸). ضرورت مدیریت سرمایه در گردش را در افزایش قدرت نقدینگی شرکت وحفظ آن در جهت افزایش ثروت سهامداران می توان به وضوح درک کرد(اردکانیان،۱۳۸۸).
۱-۴ مروری بر ادبیات و مبانی نظری تحقیق
یکی از مهم ترین مسائل پیش روی مدیریت واحد تجاری مدیریت سرمایه در گردش است که در رشد و بقای واحد تجاری نقش مهمی دارد. این بخش شامل مدیریت دارایی های جاری واحد تجاری است. ایجاد تعادل بین دارایی های جاری و بدهی های جاری از اهمیت زیادی برخوردار است، چون تصمیم گیری در مورد هر کدام روی دیگری هم اثر گذار است. سرمایه در گردش ناخالص مجموعه مبالغی که در دارایی های جاری سرمایه گذاری میشوند. اگر بدهی های جاری از دارایی های جاری کسر شود سرمایه در گردش خالص به دست میآید(رهنمای رودپشتی و کیائی،۱۳۸۷).
با تلفیق دارایی های جاری و بدهی های جاری استراتژی کلی مدیریت سرمایه در گردش به سه دسته تقسیم می شود:
-
- استراتژی محافظه کارانه
-
- استراتژی جسورانه
- استراتژی میانه رو
۱-۵ اهداف اساسی انجام پژوهش
هدف از این تحقیق بررسی یکی از جنبههای مدیریت مالی تحت عنوان مدیریت سرمایه در گردش است. در این تحقیق خواستار آنیم که تاثیر استراتژی های مدیریت سرمایه در گردش را بر تغییرات قیمت سهام و ارزش افزوده نقدی شرکت های ایرانی مورد بررسی قرار دهیم.
۱-۵-۱-۱ هدف اصلی اول از انجام پژوهش: شناسایی تاثیر استراتژی های مدیریت سرمایه در گردش بر تغییرات قیمت سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران.
۱-۵-۱-۲ اهداف فرعی اول از انجام پژوهش:
تبیین تاثیر استراتژی محافظه کارانه بر تغییرات قیمت سهام
تبیین تاثیر استراتژی جسورانه بر تغییرات قیمت سهام
تبیین تاثیر استراتژی میانه رو بر تغییرات قیمت سهام
۱-۵-۲-۱ هدف اصلی دوم از انجام پژوهش: شناسایی تاثیر استراتژی های مدیریت سرمایه در گردش بر ارزش افزوده نقدی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
۱-۵-۲-۲ اهداف فرعی دوم از انجام پژوهش:
تبیین تاثیر استراتژی محافظه کارانه بر ارزش افزوده نقدی
تبیین تاثیر استراتژی جسورانه بر ارزش افزوده نقدی
تبیین تاثیر استراتژی میانه رو بر ارزش افزوده نقدی
۱-۶ سوال ها و فرضیه های پژوهش
۱-۶-۱-۱ فرضیه اصلی اول پژوهش: استراتژی های مدیریت سرمایه در گردش بر تغییرات قیمت سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر دارد.
۱-۶-۱-۲ فرضیه فرعی اول پژوهش:
استراتژی محافظه کارانه بر تغییرات قیمت سهام تاثیر دارد.
استراتژی جسورانه بر تغییرات قیمت سهام تاثیر دارد.
استراتژی میانه بر تغییرات قیمت سهام تاثیر دارد.
۱-۶-۲-۱ فرضیه اصلی دوم پژوهش: استراتژی های مدیریت سرمایه در گردش بر ارزش افزوده نقدی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تاثیر دارد.
۱-۶-۲-۲ فرضیه فرعی دوم پژوهش:
استراتژی محافظه کارانه بر ارزش افزوده نقدی تاثیر دارد.
استراتژی جسورانه بر ارزش افزوده نقدی تاثیر دارد.
استراتژی میانه رو بر ارزش افزوده نقدی تاثیر دارد.
۱-۷ قلمرو پژوهش(زمان،مکان و موضوع)
-
- قلمرو زمانی: قلمرو زمانی تحقیق از سالهای مالی ۱۳۸۷ لغایت ۱۳۹۱ میباشد.
-
- قلمرو مکانی: کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- قلمرو موضوعی: این تحقیق عبارت است از بررسی تاثیراستراتژی های مدیریت سرمایه در گردش بر تغییرات قیمت سهام و ارزش افزوده نقدی
۱-۸ کلید واژه های فارسی
نسبت جاری: از تقسیم دارایی های جاری بر بدهی های جاری به دست میآید و نشان دهنده این است که دارایی های جاری چند برابر بدهی های جاری است. هر چه این نسبت بزرگتر باشد، نقدینگی بهتر است(حسن پور،۱۳۸۸).
[جمعه 1401-09-25] [ 09:58:00 ق.ظ ]
|